De top 10 beste strijkijzer van 2024

Beste strijkijzer 2024: Mijn bevindingen

23 mrt. 2023

Ben je op zoek naar de beste strijkijzer van dit moment? Ga dan nooit over één nacht ijs. Mijn advies is juist om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende varianten. Daar help ik je graag een handje bij. Op deze pagina vind je een overzicht van de 10 beste strijkijzer van dit moment.

Het kopen van een nieuwe strijkijzer is geen dagelijkse bezigheid. Het vraagt bovendien om een bepaalde investering, waardoor je niet de eerste de beste strijkijzer wilt kopen. Nee, kies voor één van de 10 strijkijzer die ik in dit artikel bespreek.

De top 3 beste strijkijzer

Bij de Olympische Spelen worden per wedstrijd maar 3 medailles vergeven. Dat is ook het geval bij de reviews op Svenreview.nl. Vandaar ook dat ik je eerst graag kennis laat maken met de 3 beste strijkijzer. Deze drie varianten verdienen een medaille om uiteenlopende redenen. Neem mijn korte reviews door om alles te weten te komen over de best geteste strijkijzer.

Bijgewerkt op: 3 aug. 2023

1. Philips 5000 series Stoomstrijkijzer, vermogen van 2600 W, 45 g/min. continue stoom

Met de Philips 5000 series Stoomstrijkijzer kunt u elke dag krachtig en geruisloos strijken. De zoolplaat is gemaakt van een speciale geavanceerde materialenmix die glijdt als een mes door boter. Daarnaast heeft de strijkijzer een vermogen van 2600 W voor snelle verwarmingsresultaten en een continu stoomproductie van 45 g/min voor een optimaal strijkresultaat. De Philips 5000 series Stoomstrijkijzer is voorzien van een geïntegreerde Calc-Clean-functie. Hiermee kunt u het apparaat eenvoudig reinigen, zodat de zoolplaat altijd in optimale staat blijft. Daarnaast heeft de strijkijzer een antikalk-functie, een automatische stoominstelling en een krachtig stoomstoot van 180 g/min om kreukels moeiteloos te verwijderen. Dankzij de snoeropslag aan de achterkant kunt u uw strijkijzer ook opbergen als deze klaar is voor gebruik.

2. Tesla IR301BL Stoomstrijkijzer 2600Watt 400ML Watercapaciteit

De Tesla IR301BL stoomstrijkijzer is ontworpen om je het leven eenvoudiger te maken. De 2600W motor is krachtig genoeg om de meest hardnekkige plooien en kreuken te verwijderen. De 400 ml watertank biedt u de mogelijkheid om langere tijd zonder bijvullen te stomen. De anti-drup-technologie verzekert u dat uw kleding niet verontreinigd zal raken met waterdruppels. De Tesla IR301BL stoomstrijkijzer is gemaakt van het beste materiaal, waardoor hij erg duurzaam is. Met de gebruiksvriendelijke knoppen kunt u de temperatuur instellen op de gewenste instelling. De ergonomische greep en het 360° draaibare snoer maken het strijken een stuk comfortabeler. Bovendien is het instelbare stoomniveau ideaal voor het strijken van delicaat textiel en kun je met het verticale stoomniveau ook je kleding verfrissen.

3. Philips EasySpeed GC1744/20 Stoomstrijkijzer

Het strijkijzer heeft een vermogen van 2400 watt met een druk van 4,5 bar, wat het ideale stoomvermogen biedt voor het verwijderen van kreukels. De EasySpeed is voorzien van vier stoominstellingen voor verschillende stoffen, waardoor je de ideale verhouding tussen stoom en temperatuur kunt kiezen, waardoor je moeiteloos over alle stoffen kunt strijken. Met de drukknop voor extra stoom, kun je hardnekkige kreukels verwijderen voor een perfect resultaat. De Philips EasySpeed GC1744/20 stoomstrijkijzer is voorzien van een extra lange aansluitsnoer van 2,5 meter, waardoor je gemakkelijk overal in de buurt van het stopcontact kunt strijken. Het strijkijzer heeft een Calc Clean-functie voor het verminderen van kalkaanslag, waardoor je langer kunt genieten van een goed presterende stoomstrijkijzer. De zoolplaat is gemaakt van een speciale niet-plakkende coating, zodat je moeiteloos over alle stoffen kunt strijken. Bovendien is het strijkijzer voorzien van een automatische uitschakeling voor meer veiligheid. Met de Philips EasySpeed GC1744/20 stoomstrijkijzer strijk je moeiteloos en effectief. Het strijkijzer heeft een vermogen van 2400 watt en een druk van 4,5 bar, waardoor je de optimale verhouding tussen stoom en temperatuur kunt kiezen voor een perfect resultaat. Bovendien heeft het strijkijzer een Calc Clean-functie voor het verminderen van kalkaanslag, een extra lange aansluitsno.

Nog meer goede strijkijzer

Heb je de beste strijkijzer nog niet gevonden? Dat is goed mogelijk, aangezien je mogelijk net iets andere wensen hebt. Om alsnog de beste strijkijzer uit te kiezen, heb ik nog eens 7 goede strijkijzer voor je uitgezocht. Over deze 7 beste strijkijzer vind je hieronder alle informatie.

4. Philips Azur GC4556/20 Stoomstrijkijzer

De Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer is uitgerust met een stevige, stil werkende keramische luchtstroom. Deze luchtstroom is ontworpen om de stof glad te strijken en de kreukels te verwijderen. De stoomstrijkijzer is ook voorzien van een ultra-gladde, antikalkplaat die moeiteloos door de stof glijdt. De plaat is gemaakt van duurzaam materiaal dat geen krassen of strepen achterlaat. De Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer is een zeer efficiënt apparaat dat je helpt om je kleding makkelijk en snel te strijken. Het heeft een ergonomische handgreep voor extra comfort en een grote watertank voor een langere strijktijd. Een automatische uitschakeling zorgt ervoor dat je nooit vergeet het apparaat uit te zetten. Bovendien heeft de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer ook een unieke verticaal stoomfunctie die je helpt om moeilijk bereikbare gebieden aan te pakken. Je kunt er zelfs mee strijken terwijl je het kledingstuk aan het hangen bent. Zo krijg je perfect gestreken kleding met een minimale inspanning.

5. Tefal Easygliss Plus FV5735 Stoomstrijkijzer

Bovendien is het Tefal Easygliss Plus Stoomstrijkijzer voorzien van een uniek antikalkstof- en kalkverzamelingssysteem. Hiermee blijft de prestatie van het apparaat optimaal, terwijl het je tegelijkertijd onderhoud vergemakkelijkt. Daarnaast beschermt het je strijkijzer tegen schadelijke stoffen die zich in het water bevinden. Het Tefal Easygliss Plus Stoomstrijkijzer is ideaal voor het gladstrijken van alle soorten stoffen. Van moeilijk kreukbare materialen zoals katoen, linnen, wol of zijde tot delicate stoffen zoals linnen of zijde. De slimme instelbare temperatuurregeling helpt je het juiste temperatuurniveau te kiezen voor ieder type stof. Met het handige antislip handvat heb je bovendien altijd een goede grip op je strijkijzer. Met het Tefal Easygliss Plus Stoomstrijkijzer wordt strijken een stuk eenvoudiger. Werken met het apparaat is niet alleen sneller, maar ook veel plezieriger. Stoom je strijkgoed in een mum van tijd glad met de Durilium Airglide Technology strijkzool, en verzeker jezelf van optimale prestaties met het unieke antikalkstof- en kalkverzamelingssysteem. Kies het juiste temperatuurniveau voor ieder type stof met de slimme temperatuurregeling en strijk met een goede grip met het antislip handvat. Probeer het Tefal Easygliss Plus Stoomstrijkijzer nu uit en ervaar zelf hoe makkelijk strijken kan zijn.

6. Philips 3000 series DST3011/20 Stoomstrijkijzer

Met het hoge stoomvermogen van 7,5 g/min en een stoomstoot van 120 g genereer je een krachtige stoomstoot die zelfs de meest hardnekkige kreuken verwijdert. De stoomstoot kan ook worden gebruikt voor verticale strijk. Ook heeft het strijkijzer een verwarmingsindicator waarmee je kunt zien wanneer het apparaat warm genoeg is voor het strijken. Met de Philips 3000 series DST3011/20 Stoomstrijkijzer maak je strijken makkelijk. De keramische zoolplaat van het strijkijzer glijdt makkelijk over stoffen, waardoor het verwijderen van kreuken eenvoudig wordt. Het waterreservoir van 300 ml zorgt voor voldoende stoom voor het verwijderen van kleinere hoeveelheden kreuken zonder dat je het bij moet vullen. Met 7,5 g/min stoomvermogen en een stoomstoot van 120 g genereer je een krachtige stoomstoot die zelfs de meest hardnekkige kreuken verwijdert. Daarnaast kan de stoomstoot ook worden gebruikt voor het verwijderen van kreuken in verticale stoffen. Bovendien heeft het strijkijzer een verwarmingsindicator waarmee je kunt zien wanneer het apparaat warm genoeg is voor het strijken. Maak van strijken een eenvoudige taak met de Philips 3000 series DST3011/20 Stoomstrijkijzer.

7. Tefal Ultragliss Plus FV6842 Stoomstrijkijzer

Het Tefal Ultragliss Plus FV6842 - Stoomstrijkijzer is ideaal voor het verwijderen van kreukels uit kleding. Het heeft een moderne, ergonomische vorm en een comfortabele handgreep voor eenvoudig gebruik. Het apparaat is uitgerust met verschillende functies die je strijkervaring verbeteren, zoals een antikalkknop om kalkaanslag en verstopte stoomgaten te verwijderen. De 3D-stoomstoottechnologie biedt extra stoomkracht in 3 richtingen voor optimale resultaten. De UltraGliss Plus FV6842 is uitgerust met een instelbare temperatuurregelaar voor het strijken van verschillende stoffen met de juiste instellingen. Daarnaast is het apparaat voorzien van een automatische uitschakeling voor extra veiligheid en energiezuinigheid.

8. Braun TexStyle 3 SI 3030 PU Stoomstrijkijzer

De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer is eenvoudig in gebruik en heeft een ergonomische handgreep, waardoor je je handen niet moe hoeft te maken. Daarnaast is deze stoomstrijkijzer uitgerust met een anti-kalkfilter. Dit verlengt de levensduur van je strijkijzer en voorkomt dat je kleding vlekken krijgt. Bovendien heeft de Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer een automatische uitschakeling, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over ongewenst gebruik. Deze stoomstrijkijzer is dus geschikt voor zowel professionele als particuliere gebruikers. De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer is een betrouwbare partner voor je strijk- en stoomwerk. Met de 3D-strijkzool kun je achterwaarts strijken, waardoor je kleding mooi en glad wordt. De stoomafgifte en stoomshot die het apparaat heeft, zorgen voor een krachtig strijkresultaat. Daarnaast is de stoomstrijkijzer uitgerust met een anti-kalkfilter, wat je kleding beschermt tegen vlekken. Bovendien heeft de Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer een automatische uitschakeling, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over ongewenst gebruik. Kortom, met deze stoomstrijkijzer krijg je een professioneel resultaat bij alle soorten stoffen.

9. Philips Azur GC4909/60 Stoomstrijkijzer Donkerblauw/Ros

Met de Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer uit de Azur serie heb je een stijlvolle en krachtige strijkijzer in donkerblauw en ros. De stoomstrijkijzer heeft een speciale SteamGlide Elite zoolplaat voor een optimaal glijgemak. De zoolplaat is voorzien van kleine openingen, wat een gelijkmatige stoomverdeling garandeert. De stoomkracht is instelbaar en heeft een maximaal vermogen van 115 g/min. Naast het verwijderen van hardnekkige kreuken, heeft de Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer een kalkverwijderingssysteem dat makkelijk te reinigen is. De kalkdeeltjes worden afgebroken en verzameld in het uitneembare kalkreservoir. Dit is gemakkelijk te verwijderen en te legen. Als je deze legt in minder dan 15 seconden weg, kun je genieten van geweldige resultaten op lange termijn. Voor extra comfort heeft het een ergonomisch telescoopstel met SoftTouch-handvat en een duurzame watertank met een capaciteit van 400 ml.

10. Philips EasySpeed GC1742/40 Strijkijzer

De EasySpeed strijkijzer van Philips is zo ontworpen dat het ultieme gebruiksgemak biedt. Het heeft een vermogensinstelling zodat je het vermogen kunt aanpassen aan de stof die je strijkt. Ook heeft het een automatische uitschakeling, waardoor de strijkijzer automatisch uitschakelt als hij lange tijd niet wordt gebruikt. De Philips GC1742/40 EasySpeed strijkijzer is de perfecte keuze voor al je strijkbehoeften. Het heeft een waterreservoir dat eenvoudig te vullen is en een grote watertank voor langer stomen. Het heeft ook een antikalkfunctie waarmee je de strijkijzer gemakkelijk en effectief kunt reinigen, waardoor de prestaties van het strijkijzer nog langer optimaal blijven. Bovendien is de Philips EasySpeed GC1742/40 strijkijzer licht van gewicht en comfortabel in gebruik. Dit strijkijzer is een must-have voor elk huishouden.

Inhoudsopgave

FAQ

Voor de selectie heb ik een uitgebreid onderzoek verricht. Ik heb tal van strijkijzer nadrukkelijk bekeken, waardoor ik een goede vergelijking heb kunnen kijken. Onder meer de specificaties, samenstelling, prijs en kwaliteit zijn punten waar ik kritisch naar heb gekeken.

Ja, je kunt deze strijkijzer review volledig vertrouwen. Dit komt onder meer doordat ik het onderzoek zelf uitgevoerd heb. Doordat ik al tal van producten kritisch beoordeeld heb, weet ik precies waar ik op moet letten.

Ja, ik heb deze strijkijzer test volledig onafhankelijk uitgevoerd. Het is een bewuste keuze geweest om niet met merken/fabrikanten samen te werken. Juist daardoor ben ik in staat om volledig onafhankelijk een goede strijkijzer review op te stellen.

Wat je voor een goede strijkijzer moet betalen, hangt vooral van je wensen af. Zoals je aan de top 10 kunt zien, lopen de prijzen aardig uiteen. Bepaal daarom goed op voorhand je budget.

Sven van Dijk

Hallo, mijn naam is Sven! Met deze website tracht ik om jou zo goed mogelijk te informeren over tal van producten. Mijn focus ligt hierbij op verzorgingsproducten, maar ook op keuken gerei en gereedschap. Van al deze productcategorieën heb ik veel kennis, waardoor ik je hier op de juiste manier over kan informeren. Check deze website voor alle informatie over de beste producten van dit moment.

Meer producten

Ons laatste woord over strijkijzer

Het strijken van kleding kan een echte tijdverspiller zijn, maar je wilt dat je kleding er fris en gestreken uit ziet voor je het draagt. Gelukkig is er een uitstekende selectie aan strijkijzers die je hierbij kunnen helpen. In onze top 10 lijst hebben we de meest populaire strijkijzers opgenomen, zodat je een goed afgewogen beslissing kunt nemen. Wees niet bang om te investeren in een strijkijzer, want als je de juiste keuze maakt kan je er jarenlang plezier van hebben. Je kunt ervoor kiezen om te gaan voor een meer betaalbaar model of je kunt investeren in een premium strijkijzer. In beide gevallen heb je iets dat krachtig genoeg is om kreukels effectief te verwijderen. Als jij op zoek bent naar een goed strijkijzer, dan heb je onze top 10 selectie gezien met de beste opties. Neem de tijd om de opties te vergelijken en kies wat het beste bij je past. Zo ben je ervan verzekerd dat het strijkijzer dat je kiest voldoet aan je budget én dat het ook perfect te gebruiken is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe strijkijzer?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe strijkijzer? Om tot de best geteste strijkijzer te komen, zou je eerst goed over je wensen na moeten denken. Probeer voor jezelf een antwoord op de volgende vragen te vinden:

Waar wil je je nieuwe strijkijzer voor gebruiken?

Je kunt dit voor meerdere doeleinden gebruiken, dus bepaal goed voor jezelf waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Wat verwacht je van je nieuwe strijkijzer?

Heb je bepaalde verwachtingen aan je nieuwe strijkijzer? Of verwacht je alleen het gangbare van je nieuwe strijkijzer?

Welke overige eisen stel je?

Het is goed mogelijk dat je nog overige eisen hebt met betrekking tot je nieuwe strijkijzer. Als dat het geval is, doe je er verstandig aan om deze eisen even goed op een rijtje te zetten. Aan de hand van die eisen kun je bovenstaande varianten nog beter vergelijken.

Het blijft niet alleen bij je wensen. Je moet ook goed naar de specificaties per strijkijzer kijken. Tijdens mijn test heb ik opgemerkt dat deze specificaties behoorlijk uiteen (kunnen) lopen. Daarbij raad ik je ook aan om goed naar je budget te kijken. Hoeveel geld wil en kun je aan je nieuwe strijkijzer uitgeven?

Al met al zijn er de nodige punten waar je op moet letten. Daarbij wil ik je ook nog graag aanraden om alleen voor het beste van het beste te gaan. Dit brengt een bepaald prijskaartje met zich mee, maar daar krijg je een hoop voor terug. Je kunt hierdoor langere tijd genieten van je nieuwe strijkijzer.